تمیز نگه داشتن کابینت روشویی نه تنها به ظاهر و زیبایی فضای سرویس بهداشتی کمک میکند، بلکه باعث افزایش طول عمر این وسیله کاربردی نیز میشود. با گذشت زمان، کابینت روشویی ممکن است به دلیل استفاده روزمره، رطوبت و تجمع گرد و غبار و آلودگیها کثیف و فرسوده شود. اگر به دنبال راهکارهای ساده و موثری هستید تا کابینت روشویی خود را همیشه تمیز و درخشان نگه دارید، در این مقاله از کاترین با ما همراه باشید.
سرویس بهداشتی و حمام شما میزبان نوعی باکتری به نام E.coli است. با این حال، برای جلوگیری از آن باید حداقل یک بار در هفته قسمتهای مهم سرویس بهداشتی و حمام خود، از جمله قسمت کابینت روشویی و سینک آن را ضد عفونی کنید. علاوه بر این، مراقبت و نگهداری منظم کابینت حمام به جلوگیری از تجمع گرد و غبار کمک کرده و کار تمیز کردن روزانه شما را آسان تر می کند. مهمتر از همه، باعث افزایش طول عمر کابینت شما میشود.
از مواد شوینده ملایم یا مخصوص کابینتهای چوبی، PVC یا MDF استفاده کنید و از شویندههای قوی و اسیدی پرهیز نمایید؛ زیرا ممکن است به سطح کابینت آسیب برسانند. همچنین بهتر است از پارچه نرم و میکروفایبر برای جلوگیری از خط و خش و پرزدهی استفاده کنید. در ادامه، برخی از شویندههای متناسب با جنس کابینتهای روشویی را معرفی خواهیم کرد:
1. صابون ملایم و آب گرم
این روش ساده ترین و تقریبا کارسازترین راه برای تمیز کردن کابینت روشویی شما، به خصوص کابینتهای چوبی است.
مقداری صابون ملایم برداشته و با آب گرم مخلوط نمایید. سپس از یک اسفنج تمیز برای پاک کردن کابینت خود استفاده کنید. (یک قاشق چایخوری صابون مایع برای یک فنجان آب قابل استفاده است.)
2. سرکه و آب
سرکه و آب را به اندازه مشخص با یکدیگر مخلوط کرده و از یک پارچه نرم برای پاک کردن سطوح کابینت استفاده کنید.
هنگامی که سرکه را با آب رقیق میکنید، به یک ماده تمیز کننده ملایم و ایمن برای کابینت چوبی شما تبدیل میشود. همچنین به حفظ روکشهای کابینت کمک میکند.
3. جوش شیرین و آب
ابتدا جوش شیرین را با آب کافی مخلوط کرده و پس از تهیه خمیر جوش شیرین، از یک پارچه نرم برای تمیز کردن کابینت روشویی استفاده کنید.
با این حال، شما باید بسیار مراقب این روش تمیز کردن باشید؛ زیرا جوش شیرین یک پاک کننده ساینده است که با تمیز کردن شدید، ممکن است قسمتهای چوبی کابینت را کدر کند.
4. شویندههای چند منظوره ملایم
در بازار شویندههایی وجود دارند که بهطور خاص برای تمیز کردن سطوح مختلف در سرویس بهداشتی طراحی شدهاند. این شویندهها عموماً ملایم هستند و به سطوح آسیبی نمیرسانند.
5. پاککنندههای مخصوص سطوح چوبی
این محصولات بهطور ویژه برای تمیز کردن و نگهداری از سطوح چوبی طراحی شدهاند. آنها معمولاً بدون مواد ساینده و با فرمولاسیون محافظ هستند که به براقیت و محافظت از سطح کمک میکنند.
6. دستمالهای مرطوب تمیز کننده
برخی دستمالهای مرطوب بهطور خاص برای سطوح حساس طراحی شدهاند و از مواد ساینده استفاده نمیکنند. این دستمالها بهآسانی گرد و غبار و لکهها را پاک میکنند و برای استفاده روزانه مناسب هستند.
1. خالی کردن کابینت
ابتدا تمام وسایل داخل کابینت را خارج کنید تا بتوانید به همه قسمتهای داخلی دسترسی داشته باشید.
2. گردگیری اولیه
با استفاده از یک دستمال خشک و نرم، گرد و غبار را از روی سطح کابینت پاک کنید. این کار از مخلوط شدن گرد و غبار با مواد شوینده و ایجاد لکه جلوگیری میکند.
3. تمیز کردن سطوح
دستمال را به محلول شوینده آغشته کرده و به آرامی روی سطح کابینت بکشید. از خیس شدن بیش از حد کابینت جلوگیری کنید؛ مخصوصاً اگر کابینت شما از جنس چوب یا ام دی اف است.
4. تمیز کردن دستگیرهها و لولاها
این قسمتها معمولاً بیشتر از سایر نقاط کابینت کثیف میشوند. از یک دستمال مرطوب استفاده کرده و آنها را به دقت تمیز کنید.
5. تمیز کردن لکههای سخت
برای لکههای مقاومتر میتوانید از یک مسواک نرم و محلول تمیز کننده استفاده نمایید. به آرامی لکه را برس بکشید و سپس با پارچه تمیز و خشک پاک کنید.
6. خشک کردن سطح کابینت
پس از تمیز کردن کابینت روشویی با دستمال مرطوب، با یک پارچه خشک و نرم، سطح کابینت را خشک کنید. این کار از باقی ماندن رطوبت و آسیب به کابینت جلوگیری میکند.
7. در نظر گرفتن روکش محافظ
اگر کابینت شما از چوب یا مادهای حساس ساخته شده است، میتوانید بعد از تمیز کردن، از یک روکش محافظ مانند روغن چوب یا موم مخصوص استفاده کنید تا سطح آن را براق و مقاوم نگه دارید.
1. پاک کردن به موقع نشت روی سطوح کابینت
اکثر موادی که روی کابینتها میریزند، اگر مدت زیادی طول بکشد تا آنها را پاک کنید، ممکن است لکه دار شوند یا آسیب دیگری ایجاد کنند. بنابراین هر زمان که چیزی روی سطوح کابینت ریخته شد، آن را بلافاصله پاک نمایید.
2. از رطوبت بیش از حد جلوگیری کنید
کابینت هایی که در نزدیکی سینک سرویس بهداشتی و حمام قرار دارند، بیشترین حساسیت را به رطوبت خواهند داشت.
همیشه مناطقی که آب ریخته شده را فوراً خشک کنید. همچنین از قرار دادن حوله های خیس یا سایر وسایل خیس روی درهای کابینت خودداری نمایید.
3. از استفاده از مواد شوینده خشن خودداری کنید
انواع خشن شویندهها میتوانند به روکش کابینت شما آسیب برسانند. همیشه از مواد شوینده ملایم که در قسمتهای بالاتر ذکر شده، استفاده نمایید.
تمیز کردن کابینت روشویی بهطور منظم و صحیح، نه تنها به حفظ زیبایی و جذابیت ظاهری آن کمک میکند، بلکه طول عمر کابینت را نیز افزایش میدهد. با انجام مراحل سادهای چون استفاده از محلولهای تمیز کننده ملایم و توجه به جزئیات در تمیز کردن سطوح، میتوان از تجمع گرد و غبار، لکهها و آسیبهای ناشی از رطوبت جلوگیری کرد. رعایت این نکات به شما این امکان را میدهد که کابینت روشویی خود را در شرایط بهینه نگه دارید و محیطی بهداشتی و تمیز در سرویس بهداشتی خود ایجاد کنید.